Efterårskage med råsyltede pære og pære fromage

oprettet d. under Opskrifter - Bagværk

Efterårskage med råsyltede pære og pære fromage

Efteråret byder både på æbler, pære, nødder og bær. Vi synes ofte vi glemmer pæren og den s mange muligheder og har derfor lavet en nem, men utrolig lækker kage inspireret af pærer, som lige nu bugner i både haver og butikker.

Sådan gør du :o)

Der er 4 processer der hver især skal være færdig, før du kan samle din kage. 
Nøddebunden skal bages
De råsyltede pærer skal koges
Pære fromagen skal laves
Mælke - eller mørk chokolade skal smeltes til overgangen i kagen.

Vi har taget udgangspunkt i en bund med masser nødder. Det er en fyldig lidt sej bund med masser af smag. 

Nøddebund
200g sukker
100g æggehvide (brug friske æg, ikke æggehvide pulver)
60g digestive kiks
120g ristede og afskallede hasselnødder
60g mandler
1 tsk bagepulver
lidt groft salt
50g grofthakket mørk chokolade

Arbejdsvejledning
1 - Bland sukker og æggehvide sammen – det skal bare røres sammen til en ensartet blanding, ikke piskes.

2 - Blend kiksene til fint mel i en minihakker.

3 - Blend 80 g hasselnødder og 30 g mandler fint til nøddemel. Bland nøddemelet med de blendede kiks, bagepulver og salt.

4 - Hak de resterende hasselnødder og mandler groft enten med en kniv eller i minihakkeren.

5 - Rør alle de tørre ingredienser i den våde blanding og rør det godt sammen.

6 - Hak chokoladen groft og rør det i dejen.

7 - Hæld dejen i en enten en bageform af silikone eller bagering på en silikonemåtte på Ø18-20cm afhængig af hvor høj du ønsker bunden og  bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 25 min. BEMÆRK kagen er ret klistret, så sæt den eventuelt kort på frost i silikoneformen så den kan "poppes" ud.

Råsyltede pære

4 pære
½ L vand
150g sukker
2 kanel stænger
½ af de gode tykke vaniljestænger 
½ citron både saft og skal

Arbejdsvejledning
1 - Start med at skrælle pærerne og halver dem og rens dem for kernehus mm.

2 - Halver vaniljestangen og skrab kornen ud og mas det med 1 spsk af sukkeret.

3 - Kom vand, sukker, vaniljekorn samt stangen, citronsaft og fint revet citronskal og kanelstængerne i en gryde og kog det op til sukkeret smelter.

4 - Tilsæt nu de halve pære og lad det simre i 20-30 min. til pærerne er møre men der skal stadig være bid i dem. Så hold øje.

5 - Tag pærerne op af sukkerelagen og læg dem til side, mens du koger lagen i yderligere 5-10 min. til den tykner lidt. Hæld det med både vaniljestangen og kanelstænger i et glas med låg, så i tilfælde af du har pære rester, der ikke anvendes, så de kan ligge i lagen.

Pære fromagen
100g pære fromage
½ L piskefløde
125g vand 

Arbejdsanvisning
 1- Pisk piskefløde i en skål til den er letpisket. det er ret vigtigt at den er underpisket, da din fromage senere kan skille, hvis du har pisket piskefløden for meget.

2 - Vej 100g pære fromage af i en lille skål.

3 - Sæt en ny skål på din vægt og vej 125g vand af og tilsæt de 100g pære fromage i vandet under omrøring. Brug en dejskraber, ske eller lignnede. Sørg hele tiden for at holde væske og fromage blandingen i bevægelse og bland det hurtigt. Når du blander fromagen med vandet går gelatinen i gang med at virke, så derfor skal du være lidt hurtig i denne del af processen og ikke lade blandingen stå.

4-Hæld nu den flydende fromageblanding over i skålen med den let piskede piskefløde og rør godt med en dejskraber. HUSK at komme godt ned i bunden. 

5 - Tag en stor engangssprøjtepose på 40cm og put nu fromgaen i den og så er du klar tilat samle kagen.
 

Samling af kagen
Sæt din kagebund i en bagering med 10cm plastfolie. 

Hæld eller pensel et tyndt lag chokolade over hele bunden.

Sprøjt nu indefra og ud et lag pære fromage

Tag de råsyltede pærer og skær dem enten i tern eller i tyndere både og læg dem på fromagen.

Sprøjt igen et lag pære fromage, så du lukker de råsyltede pære inde.

Sæt kagen på køl i min. 1 time.

Inden servering fjernes bageringen samt plastfoliet og pynt herefter kagen som du har lyst til - vi kan foreslå de smukke tuilles silikoneforme i efterårs farver, revet chokolade med lidt guld spåner mm.

 

Velbekommen :o)
 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar